IPL

Ontwerp zonder titel (12)

MedCos IPL SHR HighEnergy

IPL TECHNOLOGIE

Met de MedCos IPL stand worden korte en krachtige lichtflitsen afgegeven op de huid. Van deze energie wordt met een lichtfiltering een spectrum geselecteerd om zodoende een locatie effectief te kunnen behandelen. Bij ontharen is het doel om de energie via het aanwezige pigment in de haarwortel te verwarmen tot 70 graden. Deze wordt zodoende effectief geraakt en vernietigd.

SHR TECHNOLOGIE

Waar IPL geheel op het pigment (melanine) werkt, doet de MedCos SHR dit slechts deels voor 50%. Door de zogenoemde “In- Motion Technologie”, word de huid en het haarzakje langzaam opgewarmd.

Onderzoek heeft aangetoond dat een langzaam, maar langer opwarm proces even effectief kan zijn als de veel bekendere en gehanteerde IPL-methode. Bij SHR geeft de behandelkop zeer veel impulsen achter elkaar, met een aanmerkelijk lager energieniveau. Doordat de pulsen meerdere malen dezelfde locatie passeren, in motion, wordt de huid en haar langzaam opgewarmd. Doordat de huid aan minder energie wordt blootgesteld is het een veel toegepaste methode bij donkerdere en gevoelige huidtypes. Met de MedCos SHR technologie dient in tegenstelling tot bij de MedCos IPL behandelingen wel gel gebruikt te worden.

De MedCos IPL SHR New is ontworpen voor schoonheidsspecialisten, huidtherapeuten, artsen en andere op dit gebied werkzame professionals voor de behandeling van ongewenste haargroei, couperose, spider naevi, acné, huidverjonging en pigmentatie. Een zeer hoge gebruikerssnelheid in combinatie met een handig touch screen display verzekerd een hoge productiviteit.

FAQ

Ongewenste haargroei kan overal op het lichaam worden behandeld. Ideaal is het als de huid licht van kleur is en de haren donker. Blonde, rode en grijze haren bevatte nauwelijks pigment en zijn daarom vaak niet te behandelen. Mensen met een donkergetinte huid (huidtype 6) kunnen niet behandeld worden wegens het te hoge pigment gehalte in de huid.

Bij de MedCos IPL, als de lichtflits op de huid afgegeven wordt kan men een prikkeling/tikje voelen, vergelijkbaar met een elastiekje dat tegen de huid slaat, maar voor iedereen goed te doen. Bij de MedCos SHR is het energieniveau lager waardoor de klant minder voelt.

Bij een behandeling worden alleen de haren getroffen die in de groeifase verkeren. De meeste haren bevinden zich echter in de zogenaamde rustfase. Pas als deze haren in de groeifase komen zijn ze ontvankelijk voor een behandeling. Gemiddeld zijn 8 á 10 behandelingen nodig voor een bevredigend resultaat, een haarreductie van 80% tot 90%. Wij adviseren elk jaar 1 á 2 onderhoudsbehandelingen te ondergaan om het resultaat optimaal te houden, omdat er altijd enkele haartjes na een lange rustperiode weer in de groeifase zullen komen.

1 - Definitief ontharen

Als jij het scheren, epileren, harsen of waxen ook zat bent, en nooit meer stoppels of ingegroeide haartjes wil op je rug, benen, bikinilijn of oksels, dan is de IPL-SHR Methode van MedCos zeker iets voor jou. Bij ons ben je verzekerd van de nieuwste methode, de beste kwaliteit met een optimale service. Dus ben je overbeharing ook zat en wil je graag van je ongewenste haargroei af? Neem dan contact met ons op en plan jouw afspraak in.

IPL-SHR is een ontharingsmethode die werkt door middel van een puls licht. De puls wekt warmte op in de haarzakjes en vernietigd deze, waardoor er nooit meer een haartje terug kan groeien. Definitief ontharen is mogelijk op elk lichaamsdeel en vrijwel pijnloos mogelijk met de IPL-SHR methode. Het is bovendien snel, zo is de gemiddelde behandeltijd voor het definitief ontharen van oksels of bikinilijn slechts vijf minuten.

Om het haarzakje te kunnen bereiken is geleiding via het pigment in het haar nodig. In de stadia 2 en 3 wordt het haarzakje niet bereikt en kan deze weer een nieuwe haar aanmaken. Daarom zijn meerdere behandelingen nodig.

In totaal heb je zo’n 8 behandelingen nodig voor een bevredigend resultaat. Daarnaast adviseren wij 1 onderhoudsbehandeling per jaar, voor een optimaal en langdurig effect.

  • Nooit meer scheren
  • Geen ingegroeide haartjes of stoppels
  • Haarreductie van 80%-90% na gemiddeld 8 behandelingen
  • Kwaliteit en optimale veiligheid
  • Vrijwel geheel pijnloos
  • Sneller dan andere systemen (benen in 20 minuten in plaats van 1,5 uur)
  • De MedCos Partners zijn professioneel opgeleid
  • Machines ontwikkeld door een Nederlands bedrijf, veilig en efficiënt
  • Geen gebruik van gel tijdens de behandeling
  • Transparante voorlichting over de (on)mogelijkheden

2 - Huidverbetering en huidverjonging

Met de MedCos IPL-methode kunnen wij de verschijnselen van huidveroudering effectief bestrijden. Rond het 25ste levensjaar begint de huid te verouderen. De eerste tekenen zijn rimpels en verslapping van de huid. Het collageen in de huid neemt af.  Tijdens de behandeling is er een bevordering van de aanmaak van collageen, zodat de conditie van het bindweefsel een sterke verbetering ondergaat. Met als resultaat een jeugdigere en vitale huid.

Bij veroudering van de huid  zijn de genen een bepalende factor voor elk individu, daarnaast spelen ook omgevingsfactoren een belangrijke rol in het verouderingsproces van de huid. Met name de huid wordt meer dan andere organen blootgesteld aan factoren uit de omgeving. De meest schadelijke invloed voor een versnelde veroudering is de chronische belasting met UV- straling, afkomstig van zonlicht. Andere factoren die het verouderingsproces van de huid versnellen zijn nicotinegebruik, zwaartekracht en klimatologische (hitte, wind) omstandigheden.

Tijdens de behandeling wordt de MedCos IPL op het huidoppervlakte geplaatst. De huid neemt het licht van achtereenvolgende flitsen op waar het wordt omgezet in warmte. Dit proces geeft een stimulans aan de aanmaak van nieuwe huidcellen en aan de productie van nieuw collageen en elastine. Hierdoor worden de poriën in de huid fijner. Uw huid ziet er fris en jong uit. Voor een optimaal resultaat is het aan te raden de behandeling wekelijks te herhalen. De MedCos IPL behandeling zelf duurt ongeveer 10 tot 15 minuten.

Gemiddeld zijn 8 behandelingen nodig voor een bevredigend resultaat. Het is raadzaam om iedere 2 maanden een onderhoudsbehandeling te ondergaan om het behaalde resultaat optimaal te houden.

In totaal heb je zo’n 8 behandelingen nodig voor een bevredigend resultaat. Daarnaast adviseren wij 1 onderhoudsbehandeling per jaar, voor een optimaal en langdurig effect.

3 - Acné

Acné is een ontstekingsziekte van de talgklieren van de huid. Het kan allerlei oorzaken hebben zoals de hormoonhuishouding, talgproductie en erfelijkheid. Acné kan als cosmetisch storend worden ervaren dus als u ook last van acné heeft en hier graag verbetering in wil zien dan is de MedCos IPL acné behandeling de uitkomst. U zult ervaren dat na de MedCos IPL acné behandeling uw huid een stuk rustiger en minder rood is. U kunt dus zichtbaar resultaat verwachten.

De MedCos IPL behandeling heeft een bacterieremmende werking waardoor de huid tot rust zal komen en de acné zienderogen zal verminderen.

Het licht van de MedCos IPL vernietigt de bacterie P. Acnes waardoor de huid tot rust komt en de acné zienderogen zal afnemen. Een behandeling duurt ongeveer 10-15 minuten, tussen opeenvolgende MedCos IPL behandelingen ligt een periode van ongeveer 2 weken.

 

Afhankelijk van de ernst van de acné bespreekt de behandelaar bij aanvang of de kuur toepasbaar is en hoeveel behandelingen er nodig zijn met de meest optimale frequentie.

Let wel: de huid zal tot rust komen en er zienderogen beter uitzien, maar acné komt vaak van binnenuit en/of heeft hormonale oorzaken, waardoor het probleem altijd terug kan komen.

4 - Couperose & Spider Naevi

Couperose/ Spider Naevi zijn uitgezette en verwijde bloedvaatjes. De meeste voorkomende locaties voor couperose zijn het gelaat, de wangen en de neus, bij Spider Naevi zijn dit de bovenbenen. Het komt veel voor, veelal bij mensen die veel buiten werken en dus blootstaan aan diverse weersomstandigheden. Ook is er een familiare belasting, waarbij de sterkte of zwakte van de vaatwand bepalend is voor het ontstaan van Couperose/ Spider Naevi. Couperose/ Spider Naevi zijn volkomen onschuldig, echter kunnen ze soms klachten geven. Zo kan het gezicht een rode verkleuring geven bij wisseling van temperatuur bij de overgang van een koude naar een warme omgeving dit kan samengaan met een onaangenaam warmtegevoel. 

Heeft u last van verwijde, rode bloedvaatjes in het gezicht of op uw benen? De MedCos IPL SHR couperose methode pakt vele vormen van couperose en spider naevi aan. Het hoogenergetische licht van de MedCos IPL SHR zal de storende verwijde bloedvaatjes doen laten verdwijnen.

De MedCos IPL behandeling heeft een bacterieremmende werking waardoor de huid tot rust zal komen en de acné zienderogen zal verminderen.

De rode bloedcellen in de vaatjes absorberen het licht en leiden dit vervolgens naar de wanden van de vaatjes. Daar wordt de lichtenergie omgezet in warmte-energie en worden de vaatjes door selectieve verhitting geraakt. Hierdoor verdwijnen/vervagen de verwijde bloedvaatjes. De behandelde vaatjes worden in de meeste gevallen eerst donkerder, waardoor het lijkt of de couperose erger is geworden. Dit is echter een goed teken: het betekent dat de vaatjes zijn geraakt en dat de couperose of spider naevi zal verdwijnen.

Gemiddeld zijn tussen de 3 en 5 MedCos IPL behandelingen nodig voor een goed resultaat waarbij er tussen de opeenvolgende MedCos IPL behandelingen een periode van 2 tot 4 weken ligt.

Afhankelijk van de ernst van de acné bespreekt de behandelaar bij aanvang of de kuur toepasbaar is en hoeveel behandelingen er nodig zijn met de meest optimale frequentie.

Let wel: de huid zal tot rust komen en er zienderogen beter uitzien, maar acné komt vaak van binnenuit en/of heeft hormonale oorzaken, waardoor het probleem altijd terug kan komen.

5 - Pigmentatie

Met de IPL worden bepaalde vormen van pigmentatie zeer effectief en veilig behandeld, denk hierbij aan bijvoorbeeld ouderdomsvlekjes op de handen.

De pigmentvlekken zullen zienderogen verminderen en zelf helemaal verdwijnen.

Gemiddeld duurt een behandeling slechts 5 minuten en volstaan 1-2 behandelingen.

Prijs

Laat je verwennen
in ons salon

Scroll naar boven