Microneedling

MICRONEEDLING BT TITAN

Heb je veel gehoord over microneedling of dermaneedling en wil je weten of deze treatment ook voor jou waardevol kan zijn? Ontdek hier alles over microneedling en waar je op moet letten bij het kiezen voor een effectieve en veilige behandeling.

Alles wat je moet weten over microneedling

Je hebt waarschijnlijk al eens gehoord over microneedling of dermaneedling, aangezien het wereldwijd een razend populaire treatment is voor het behandelen van donkere vlekjes, zichtbare poriën en rimpels. Maar is het de hype waard? Om dat te bepalen is het belangrijk om te weten hoe microneedling werkt, wat je kunt verwachten tijdens een treatment en hoe microneedling kan helpen om jouw meest gezonde huid ooit te verkrijgen.

microneedling highlights

Microneedling is een minimaal invasieve procedure waarbij hele fijne naaldjes gebruikt worden voor het maken van kleine (micro), gelijkmatige openingen in de huid. Hiermee wordt het natuurlijke helingsproces geactiveerd en wordt onder andere extra collageen aangemaakt.

Resultaten volgen in 3 fases: inflammatie, proliferatie en remodelering

Zogenaamde ‘DIY dermarollers’ kunnen pijn en infecties veroorzaken, zonder geavanceerd resultaat.

Hoe microneedling werkt

Microneedling is een minimaal invasieve procedure, waarbij hele fijne naaldjes gebruikt worden voor het maken van kleine (micro), gelijkmatige openingen in de huid. Hiermee wordt het natuurlijke helingsproces geactiveerd. Door het creëren van gecontroleerde schade wordt het gezonde omliggend weefsel namelijk gedwongen om meer collageen aan te maken om de schade te herstellen. Daarnaast zorgen de microkanaaltjes in de huid er voor dat er 80% meer productopname plaatsvindt in de huid zodat de werking van deze producten toeneemt. Uiteindelijk zorgt dit ‘ondersteunde’ herstelproces voor een vermindering van de zichtbaarheid van hyperpigmentatie, rimpels, verslapping en onregelmatigheden zoals littekentjes als gevolg van acne of striae.

Bewezen werking op hyperpigmentatie

Recente studies hebben aangetoond dat microneedling effectief de melanocyten aanpakt die verantwoordelijk zijn voor de overproductie van melanine en dus hyperpigmentatie. Hierdoor zorgt de behandeling dus voor een meer heldere en egalere huid.

Wat microneedling doet met de huid

Het immuunsysteem wordt geactiveerd om wondjes te desinfecteren, de bloedcirculatie te verhogen en wondheling te starten.

De huid start met het genezen van de wondjes met nieuwe cellen waarbij collageen wordt geproduceerd.

De wondjes zijn vervangen door gezond weefsel, wat zorgt voor een heldere, gladde en fijne huidtextuur.

Wanneer is microneedling wel geschikt voor jou?

Als je één van de volgende huidcondities hebt, is microneedling een goede optie:

  • acne (niet ontstoken)
  • littekens
  • fijne lijntjes en rimpels
  • verslapping
  • hyperpigmentatie
  • grove poriën en ruwe huidtextuur

striae

Wanneer is microneedling niet geschikt voor jou?

Microneedling is in het algemeen veilig voor alle huidtypes, maar als je zwanger bent, ervaring hebt met eczeem, psoriasis, herpes, diabetes of andere chronische condities hebt raden wij je aan om eerst je arts te raadplegen voordat je start met een behandeling. Een gekwalificeerde huidexpert zal voorafgaand aan je behandeling ook vragen naar de bovenstaande condities.

De behandeling

De huid wordt eerst goed gereinigd en geprept,

 

Daarna breng ik een gepersonaliseerd serum aan en beweegt de microneedlingpen over de huid.

De behandeldiepte, variërend van 0,5 mm tot 1,5 mm, is afhankelijk van de indicatie en het huidoppervlak.

De huid kan roze kleuren tijdens de behandeling. Dit is een normaal verschijnsel.

Na de behandeling

Afhankelijk van het soort huidoppervlak zal de huid er rozerood uit gaan zien. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. Deze verschijnselen zullen na een dag afnemen. De huid kan ongeveer 2-3 dagen na de behandeling wat roder zijn dan normaal. Door de versnelde celdeling kan de huid ook wat gaan schilferen en daarbij de dode huidcellen loslaten. De huid is na de behandeling extra kwetsbaar, wees daarom de eerste 48 uur voorzichtig met zonlicht, sauna, heet douchen of baden. Bescherm de huid goed met een zonnebrandcrème van factor 30 of hoger en breng voor de opeenvolgende 2 weken een serum aan op het behandelde gebied. Gebruik tijdens de gehele behandelperiode de door mij geadviseerde producten volgens voorgeschreven werkwijze.

Te verwachten resultaat

Na gemiddeld 2 tot 4 weken is er verbetering te zien. De huid is zuiverder en krijgt een egaler en gladder aanzien. De aanmaak van bindweefsel is echter een geleidelijk proces dat zich onder het zichtbare huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Uiteindelijk zal de huidkwaliteit zichtbaar en voelbaar verbeterd zijn.

Aantal benodigde behandelingen

Micro-Needling is aan te raden in kuurverband.

Normaal gesproken beginnen we met een viertal behandelingen en kijken daarna of het gewenste resultaat behaald is. Als je nog niet helemaal tevreden bent, kunnen we nog één of meerdere behandelingen inplannen. Hoe snel de behandelingen elkaar mogen opvolgen is afhankelijk van de conditie van de huid. Normaal gesproken wordt deze behandeling 1x in de 3-6 weken herhaald.

Bij microneelding is het niet zo “hoe sneller achter elkaar, des te beter en sneller het resultaat”. De huid heeft tijd nodig om zich op te bouwen en dus te verbeteren.

Prijs

Laat je verwennen
in ons salon

Scroll naar boven